Vaterpolisti Crvene zvezde i stručni štab (©Starsport)
Vaterpolisti Crvene zvezde i stručni štab (©Starsport)

Sjajna Zvezdina uvertira za večiti derbi: Crveno-beli spakovali Zemunu 17 komada

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.11.21. | 21:32

Ubedljiv trijumf Filipovićevog tima

Posle serije zahtevnih duela u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige šampiona - turnir u Zagrebu, plej-of sa Savonom i Špandau na premijeri - i dva poraza u ligaškim derbijima - od Novog Beograda i Radničkog - vaterpolisti Crvene zvezde imali su danas nešto lakši zadatak. Crveno-beli su u zaostalom meču nadigrali Zemun na bazenu "Milan Gale Muškatirović" - 17:7.

Uknjižila je Crvena zvezda treću prvenstvenu pobedu i napravila sjajnu uvertiru pred večiti derbi u subotu, u kojem će biti domaćin. Odigrali su crveno-beli rasterećenije, veliki posao obavili su u prvom kvartalu, a meč sa Zemunom bio je prilika da Aleksandar Filipović odmori deo nosilaca.

Izabrane vesti

Ali, i da veću ulogu dobije Filip Gardašević, koji se pred kvalifikacioni turnir u Zagrebu oporavio od virusa korona i polako hvata ritam, kao i da se ponovo u bazenu nađe Marko Radović, koga su u prethodne dve sedmice morila leđa.

Ivan Basara (©Starsport)Ivan Basara (©Starsport)

Evidentna je bila razlika u kvalitetu, nije Zemun kadar da protiv najkvalitetnijih timova u zemlji odigra sve vreme na visokom nivou, ali nije ni dopustio vaterpolistima Crvene zvezde da daleko pre kraja mislima budu u duelu sa Partizanom. Uspeo je posle vođstva Filipovićevog tima od 5:1 da uhvati kakav-takav priključak. Najviše zahvaljući golovima na isteku napada - jedan od njih je došao uz zvuk sirene na kraju prve deonice.

Uvidela je Crvena zvezda da mora da pojača ritam i da se neće prošetati do trijumfa. Vremenom su se raspucali skoro svi u crveno-belom taboru. Filip Gardašević, povratnik u sastav Marko Radović, Vuk Milojević, Veljko Tankosić, Stefan Pješivac... A, rezervni golman Aleksić - danas je odmarao Vladimir Mišović - imao je dobre sekvence. Ubacila je Crvena zvezda u veću brzinu, povećan je broj zaveslaja i plan je sproveden u delo: Bez preteranog umaranja upisan je trijumf protiv tima koji će ove sezone učestvovati u drugom rangu Jadranske lige.

Gavril Subotić, Miloš Vukićević i ostali nosioci su rasterećeni, Crvena zvezda se vratila na pobednički kolosek i spremna, sa svim raspoloživim snagama, dočekuje spektakl sa Partizanom. Crveno-bele su do pobede dvocifrenom razlikom vodili Stefan Pješivac, Filip Gardašević i Vuk Milojević sa po tri gola, dok su u redovima Zemuna najefikasniji bili Andrejević i Japundžić, koji su se dva puta upisali na listu strelaca.

CRVENA ZVEZDA - ZEMUN 17:7

/5:2, 2:2, 5:1, 5:2/

Bazen: „Milan Gale Muškatirović“.

Sudije: Anđelić i Stefanović.

Isključenja: Crvena zvezda 4, Zemun 12.

Peterci: Crvena zvezda 1 (1).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 2, Đurđić 1, Trtović 2, Subotić, Milojević 3, Pješivac 3, Gajić 1, Rađen, Cvetković, Gardašević 3, Radović 2, Ivanović, Smiljević. Trener: Filipović.

ZEMUN: Tanović, Mihailović, Jović, Kovačević, Perković 1, Ilić 1, Pokrajac, Andrejević 2, Aleksić, Popović, Timotijević, Mitrović 1, Dmitrović, Japundžić 2. Trener: Vukotić.


tagovi

VK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara